| Akademický rok 2024/2025 |
| Garant: | doc. Ing. Vladimír Krutiš, Ph.D. | |||
| Garantující pracoviště: | ÚST | |||
| Jazyk výuky: | čeština | |||
| Typ předmětu: | oborový předmět | |||
| Cíle předmětu: | ||||
|   | ||||
| Výstupy studia a kompetence: | ||||
|   | ||||
| Prerekvizity: | ||||
|   | ||||
| Obsah předmětu (anotace): | ||||
|   | ||||
| Metody vyučování: | ||||
|   | ||||
| Způsob a kritéria hodnocení: | ||||
|   | ||||
| Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky: | ||||
|   | ||||
| Typ (způsob) výuky: | ||||
| Přednáška | 13 × 3 hod. | nepovinná | ||
| Cvičení s počítačovou podporou | 13 × 3 hod. | povinná | ||
| Osnova: | ||||
| Přednáška | 1. Struktura TPV ve slévárnách, podklady pro zpracování zakázky. |
|||
| Cvičení s počítačovou podporou | 1. Přesnost odlitků, technologické přídavky, normy používané v přípravě výroby. |
|||
| Literatura - základní: | ||||
| 1. Vilčko,J.-Slovák,S.: Zlievárenská technologia, SNTL Praha 1987 | ||||
| 2. Campbell,J.: Castings, second edition, Butterworth, 2003 | ||||
| Literatura - doporučená: | ||||
| 1. Roučka,J.: Slévárenská technologie, , 0 | ||||
| Zařazení předmětu ve studijních programech: | |||||||||
| Program | Forma | Obor | Spec. | Typ ukončení | Kredity | Povinnost | St. | Roč. | Semestr |
| N-SLE-P | prezenční studium | --- bez specializace | -- | zá,zk | 6 | Povinný | 2 | 2 | L |
| N-STG-P | prezenční studium | STM Strojírenská technologie a průmyslový management | -- | zá,zk | 6 | Povinně volitelný | 2 | 1 | L |
| N-STG-P | prezenční studium | STG Strojírenská technologie | -- | zá,zk | 6 | Povinně volitelný | 2 | 1 | L |
| C-AKR-P | prezenční studium | CLS Předměty letního semestru | -- | zá,zk | 6 | Volitelný | 1 | 1 | L |
Vysoké učení technické v Brně
Fakulta strojního inženýrství
Technická 2896/2,
616 69 Brno
IČ 00216305
DIČ CZ00216305
+420 541 141 111
+420 726 811 111 – GSM O2
+420 604 071 111 – GSM T-mobile