Po několika vlnách nespokojenosti s kvalitou a rozsahem služeb poskytovaných bufetem Theano a kavárnou Strojovna přistoupilo vedení FSI ke změně provozovatele obou provozů. Bufet i kavárnu bude nově provozovat spol. Alveroza, která několik let působí ve stejných prostorách na sousedním FEKTu. Pevně věříme, že jejich zkušenosti z akademického prostředí povedou k obnovení původních kvalit bufetu a oživí naši kavárnu. Bufet otevírá ve středu 23.8. a kavárna v pátek 15.9. při příležitosti imatrikulace
Ing. Petr Tesař, tajemník FSI
Kavárně i bufetu, které nyní ponesou stejný název STROJOVNA, zůstávají dosavadní prostory i vybavení, bude se však měnit skladba nabídky. Do bufetu se např. vrátily tradiční „namazané rohlíky“, které našim studentům chyběly. A můžeme potvrdit, že o ně byl velký zájem již během prvního dne obnoveného provozu. Těšit se však můžete i na přímo v bufetu připravované bagety či různé saláty. Jejich nabídka se bude průběžně měnit, aby neomrzely a také v souladu se sezónností surovin. V nabídce samozřejmě zůstává i sortiment, na který jste zvyklí, rozličné minerálky, džusy a ledové čaje, sušenky, čokolády, müsli, žvýkačky…
V kavárně se můžete zastavit na snídani. Vybírat bude možné např. z
míchaných vajíček, omelet, párků. Nebude se však jednat o neměnné snídaňové
menu. Nabídka bude pravidelně obměňována na základě vašich požadavků a
dostupných surovin.
Každý den však bude jistota polévky, kterou si můžete objednat vždy od
11:00. Týdenní polévkové menu bude zveřejněno na následující týden v
neděli na facebooku (společný pro kavárnu i bufet Strojovna). Již nyní
můžeme prozradit, že středeční polévky budou vegetariánské.
K lehkému obědu či svačině budete mít možnost zakoupit palačinky, panini, tortilly, masové či vegetariánské slané koláče a quiche. V zimě jistě zahřeje čaj z čerstvého zázvoru, v teplejším období možná dáte přednost limonádám z ovocného pyré. Péct se budou i vlastní koláče.
Kavárna bude k dispozici v průběhu důležitých sportovních událostí, které zde budete mít příležitost sledovat, nebo si naopak prostory můžete zarezervovat pro vlastní akci, na kterou vám bude nabídnuta příprava nejen dortů, chlebíčků, obložených mís.
Novinkou budou ankety spokojenosti, velikonoční či vánoční akce, ale také věrnostní kartičky, které si můžete nechat vystavit. Každou desátou kávu či párek v rohlíku pak získáte zdarma.
V maximální možné míře bude kavárna i bufet využívat nabídku lokálních dodavatelů. Čerstvé pečivo dodává rodinná pekárna Kulhánek&Drápal z Viničných Šumic, uzeniny rodinný podnik Sláma z Velké Bíteše.
V provozu zůstane také nekuřácká venkovní zahrádka, která bude bez obsluhy.
Do kavárny i bufetu vás zve paní Věra Kurcová zodpovědná za provoz: “Uvaříme vám skvělé španělské kafe ve vaší oblíbené velikosti s mlékem či bez, uvaříme čaj, ohřejeme párek do rohlíku anebo připravíme na přání oblíbenou bagetu z čerstvého pečiva. Pokud vám u nás bude něco chybět, napište, rádi doplníme sortiment ... A pokud máte s něčím v bufetu problém, napište taky, pokusíme se o nápravu, protože my jsme tady pro vás všechny - studenty, zaměstnance i návštěvníky fakulty.“
Kateřina Růžičková, 23. 8. 2017
Vysoké učení technické v Brně
Fakulta strojního inženýrství
Technická 2896/2,
616 69 Brno
IČ 00216305
DIČ CZ00216305
+420 541 141 111
+420 726 811 111 – GSM O2
+420 604 071 111 – GSM T-mobile